Faig una segona entrada sobre el XXI Encuentro Práctico de Profesores de ELE perquè crec que val la pena esmentar dues propostes més: la de la Victoria Castrillejo i la de Marcela de Meuron.

Como ser un profesor de E/LE eficaz en una época de sobrecarga informativa from Victoria Ángeles Castrillejo –  @acastrillejo

Tot i no haver pogut assistir al taller de la Victoria Castrillejo, us en deixo la presentació, farcida d’enllaços i d’idees sobre eines que el professorat de llengües pot usar abans, durant i després de la classe.

La dimensión afectiva y ELE: un enfoque holístico (Marcela de Meuron)

Aquesta professora del Centre de Llengües de la Universitat de Lausanne ofereix un enfocament holístic de l’ensenyament de la llengua. Per mostrar la seva experiència, ha enregistrat un vídeo on se la veu fent classe amb un grup d’alumnes universitaris. El vídeo és en francès, però també hi ha un document complementari en castellà.

photo credit: hawkexpress via photopin cc

photo credit: hawkexpress via photopin cc

2 responses »

 1. donainvisible ha dit:

  Ei, moltes gràcies per recollir aquestes dues propostes. De la presentació de la Vicotira Castrillejo he après com baixar vídeos de youtube, que era una cosa que fa temps que em tenia preocupada.
  I respecte a l’altra proposta, em sembla que d’alguna manera totes, per intuïció, sabem que la part afectiva en l’aprenentage és molt important. En el meu cas, potser no m’ho havia plantejat encara com a “leitmotiv” de les classes, tot i que n’he quedat meravellada, en veure aquestes sessions, de la professora que presenta l’article. Per cert, la recordo d’entre les assistents a l’Encuentro.
  Salut!

  • LaMirandolina ha dit:

   Sí, jo tampoc no sabia com fer això dels vídeos. És útil per quan no tens connexió a l’aula, que era una de les coses que havíem comentat.

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s