Habitualment, uso diverses targetes amb imatges i/o mots per treballar a l’aula, especialment en nivells bàsics i elementals. Em permeten fer un treball en petits grups que s’autogestionen i que acostuma a agradar als alumnes. Sovint, aquestes targetes són d’elaboració pròpia o bé flashcards que es troben disponibles a la xarxa, com ara les de Free ESL Flaschards o MES English. Avui, en un basar xinès, he trobat a bon preu diverses baralles de cartes amb un propòsit educatiu. La majoria que tenien estaven pensades per aprendre anglès o matemàtiques, però m’ha cridat l’atenció una capseta que deia “La Barretina”.

DSC08740

Es tracta d’un joc clàssic de 4 pals inspirats en qüestions relatives a la cultura catalana: els bolets, Sant Jordi, la barretina i els castells. Llàstima que en aquest darrer pal anomenin aixeneta l’enxaneta. Les cartes són de l’empresa Varitemas i, consultant el seu web, he vist que també disposen d’altres materials en català que podrien ser-me útils per a les classes, com també d’unes cartes per treballar sumes, restes, divisions i multiplicacions que em podrien anar molt bé per aprendre els números.  Si preferiu crear o utilitzar flashcards en línia, l’E. Alenyà en va parlar al seu blog, Desclassificats.

Per últim, us recomano que feu un cop d’ull a les propostes de Les Zexperts au service de la langue française, el web del professorat de l’Institut Français de Polònia, que aprofiten diversos jocs de taula amb targetes per treballar la llengua a l’aula. Parteixen de jocs comercialitzats, però que de ben segur pot elaborar un mateix en la majoria dels casos. No us perdeu els vídeos com aquest:

Deixa-hi un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s